Yalnız Mesajı Göster

Mandalinalı Levrek - By Lodos

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalinalı Levrek - By Lodos










Mandalina zamanı başladı sizlerle çok basit basit olduğu kadar da kaliteli ve lezzetli bir balık yemeği tarifi paylaşmak istiyorum




Malzemeler
  • Levrek 750gr-1kg porsiyonluk
  • Mandalina 2 Adet
  • Zeytinyağı 1 tarım fincan
  • Tuz
Hazırlanışı

Balığı ayıklayıp pullarını temizledikten sonra güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölüp ve durulamaya bırakıyoruz
Teflon tencereye zeytinyağını döküp levrek parçalarını zeytinyağa bulayıp tencereye yerleştiriyoruz
Üzerine tuz ekip iki mandalinanın suyunu sıkıp üzerine ilave ediyoruz
İki adet sıkılmış kabuğu da içine atıyoruz
Çok kısık ateşte 25 dakika kapağı kapalı olarak pişiriyoruz
Ateşin altını söndürdükten sonra 10 dakika daha kapağını açmadan demlendirip masaya servise sokuyoruz

Not:Hiç su ilave etmiyoruz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla