Yalnız Mesajı Göster

Parmesanlı Midye Tarifi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmesanlı Midye Tarifi







Malzemeler
  • 4 adet midye
  • 2 diş sarmısak
  • 3 dilim tost ekmeği
  • 60 gram parmesan peyniri
  • 3'er dal dereotu ve maydanoz
  • 1 tutam karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz



Tarifi
MİDYELERİ iyice yıkadıktan sonra kaynayan bol suda 10 dakika kadar haşlayın Pişince midyelerin ağızları açılacaktır (Ağızları açılmayan midyeleri kullanmayıp, atın Taze olmama ihtimali var!)

Sudan aldığınız midyeleri ikiye ayırın Tost ekmeği, sarmısak, parmesan peyniri, dereotu ve maydanozu blendere alın Üzerine karabiber ve zeytinyağı ekleyip birlikte çekin Tuzunu ayarlayın Haşlanmış midyelerin etli kısımlarının üzerine hazırladığınız harçtan koyun Düşük ısılı fırında, üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın

Sofra Dergisi

Alıntı Yaparak Cevapla