08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Güveç
Balık Güveci

Malzemesi
1 kg balık filetosu
1 çorba kaşığı kahvaltılık tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası, ya da 2 adet domates
1 adet patates
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Ateşe dayanıklı cam, toprak, ya da seramik bir kaba dilimlenmiş filetoları yerleştirip tuz ve karabiber serpin Üzerine limon suyu gezdirip tereyağı koyun Hafif ateşte, 15 dakika hiç su koymadan pişirin
Bir tavaya margarinle soğanı koyup öldürün Daha sonra üzerine sulandırılmış domates salçası, ya da domates rendesini koyun, patatesi rendeleyerek ilave edip, bir defne yaprağı ve un atarak 10-15 dakika yine susuz kaynatın Üzerine 2 bardak kaynar su koyup tuz ve karabiber serpin ve sebzeler iyice ezilinceye kadar pişirin
İnce tel süzgeçten geçirerek kaptaki balıkların üzerine dökün ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Not:Masadaki arkadaşlarınız daha rakı servisi yapmamışlarsa onlara güveç vermeyin
Balık güveci yaparken, filetolara ayrılmış levrek, torik, palamut, kılıç ya da mercan kullanabilirsiniz
|
|
|