Konu
:
Gelincik Yemekleri...
Yalnız Mesajı Göster
Gelincik Yemekleri...
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelincik Yemekleri...
Merhaba,
Gelincik Balığı ile ilgili yemek önerilerinize ihtiyacım var
Kandilli tarafından bol miktarda (istemediğim halde) gelincik yakaladım
0
35mm beden, 0
27 köstekler ve 3-4 adet 4 numara iğne ile akyem kullanarak yakaladığım gelincikleri nasıl pişirmemi önerirsiniz? Nasıl ayıklanmalıdır? Malumunuz karın kısmı yumuşak
Ne yapılmalıdır dersiniz
?
Museviler için önemi olan bir balık olduğunu ve erik ile yapıldığını biliyorum, fakat bu tip buğulama yemeklerini pek sevmem
Bakınız bir tarif aşağıda
Alternatif pişirme önerilerinizi bekliyor, teşekkürler ediyorum
Gelincik Balığı Buğulaması
½ çay bardağı zeytinyağı
½ kg çakal eriği
½ kg gelincik balığı
1 çay kaşığı toz şeker
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayın
Bir süzgeçin içinde bekletin
Diğer tarafta çakal eriğini çukur bir tencerede, su katılmaksızın, 10 dakika kadar karıştırarak pişirin
Ateşten aldıktan sonra tel süzgeçten geçirerek bir salça elde edin
Salçanın içine şekeri katıp karıştırın
Balıkları pişireceğiniz kaba önce erik salçasını döküp yayın
Üzerine balıkları yerleştirin
En üstüne zeytinyağı döküp orta hararetli ateşte 15 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul