Konu
:
İzmaritin Tulumunu Çıkarmak
Yalnız Mesajı Göster
İzmaritin Tulumunu Çıkarmak
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzmaritin Tulumunu Çıkarmak
Eğer izmaritleri kızartacaksam mutlaka tulum çıkartırım
Hem çok daha
lezzetli oluyor hem de pullarını kazıma derdinden kurtuluyorsunuz
İşe başlamadan keskin bir bıçak edinmenizi öneririm
Zaten balıkçı ya da denizcinin mutlaka iyi bir bıçağı vardır
I- Kuyruktan başlayarak başa kadar sırt yüzgecini kesiniz
II- Birinci ve ikinci karın yüzgeçlerini dibinden (karınla beraber)
kesiniz
birinci yüzgeçten ikinciye kadar karnı yarınız
yarığı kuyruğa
kadar uzatınız
Bu arada iç organlar tenizlenebilir
III
Bıçağı yüzgecin altına sokarak deriyi sırttan karına doğru hilal
şeklinde kesiniz
IV
deriyi A noktasından yakalayarak kuyruğa doğru çekerek çıkarınız
Ben tulumları çıkarıp yıkadıktan sonra balıkları önce tuzluyorum sonra
una bulayıp kızartıyorum
Tabi unla tuzu karıştırmakta bir tercih
Rastgelsin afiyet olsun
Konu daha önce anlatıldıysa Mod
arkadaşlar mesajımı silebilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul