Yalnız Mesajı Göster

İzmaritin Tulumunu Çıkarmak

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmaritin Tulumunu Çıkarmak



Eğer izmaritleri kızartacaksam mutlaka tulum çıkartırım Hem çok daha

lezzetli oluyor hem de pullarını kazıma derdinden kurtuluyorsunuz


İşe başlamadan keskin bir bıçak edinmenizi öneririm

Zaten balıkçı ya da denizcinin mutlaka iyi bir bıçağı vardır


I- Kuyruktan başlayarak başa kadar sırt yüzgecini kesiniz


II- Birinci ve ikinci karın yüzgeçlerini dibinden (karınla beraber)

kesiniz birinci yüzgeçten ikinciye kadar karnı yarınız yarığı kuyruğa

kadar uzatınız Bu arada iç organlar tenizlenebilir


III Bıçağı yüzgecin altına sokarak deriyi sırttan karına doğru hilal

şeklinde kesiniz


IV deriyi A noktasından yakalayarak kuyruğa doğru çekerek çıkarınız


Ben tulumları çıkarıp yıkadıktan sonra balıkları önce tuzluyorum sonra

una bulayıp kızartıyorum Tabi unla tuzu karıştırmakta bir tercih


Rastgelsin afiyet olsun


Konu daha önce anlatıldıysa Mod arkadaşlar mesajımı silebilirler





Alıntı Yaparak Cevapla