Konu
:
Çello Soslu Ahtapot Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Çello Soslu Ahtapot Salatası
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çello Soslu Ahtapot Salatası
Çello soslu ahtapot salatası
1 adet ahtapot
70 cl'lik beyaz şarap
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet limon
Sosu için:
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı saf zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
3 diş dövülmüş sarımsak
1/3 demet dereotu (kıyılmış)
Tuz
Yapılışı:
Ahtapotu büyük bir tencereye alarak bol suda haşlayın
Pişerken içine şarabı da ekleyin
Bir süre sonra parçalara böldüğünüz bir adet limonu tencerenin içine atın
Ahtapot piştikten sonra temizleyin ve ayıklayın
Küçük küpler halinde doğrayın
Sos malzemesini küçük bir kaba alıp, birlikte karıştırın
Doğranmış ahtapotun üzerine dökün
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul