Yalnız Mesajı Göster

Kalamar Tava Ve Sosunun Yapılışı..

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Tava Ve Sosunun Yapılışı..



KALAMAR TAVA



Kalamarrın içi güzelce temizlenir


Dış zarını çıkarmak için fazla ugraşmanıza gerek yoktur yan kanat altlarından zarı hafif delin daha sonra butun zar kanatlarla birlikte tulum olarak çıkar


Halka halka dograyın


Uzerine cep sodası dokun(kg/2 çorba kaşıgı fazla olsada zararı yok)


Pudra şekeri koyun(kg/ 1 çorba kaşıgı)


1 adet limon sıkın


Karışımı ellerinizle kofte yogurur gibi yogurunKalamarı iyice ezerek öldürün


Köpüklü haliyle buz dolabına koyun (Siz diger balıklarınızı temizleyip kızartana kadar beklese yeterlidir)


Kalamarları yıkayın ve bir havluyla kuruladıktan sonra çok hafif tuzlayın


Bolca unlayın


En onemli puf nokta derin ama kucuk bir tavaya bolca yag koyunKalamar tavanın dibine degerek piserse iyi olmaz


Kalamarları avuç içinizde sallayarak fazlalık ununu eleyin


Çok kızmış yagın icine atın


Önemli bir nokta gozunuzun onunde saat olsun


Tam 2 dakika çok kızmış yağda kızartın


2 dakika dolduktan sonra hemen almaya başlayın


kesinlikle kalamarın beyaz gorunmesine aldanıp 2 dakikadan fazla kızartmayınGoreceksiniz tabaga aldıktan sonra rengini bulacaktır


Arzunuza gore limon veya yogurtlu sosla veya herikisiyle birlikte yiyebilirsiniz


Afiyet olsun


SOS HAZIRLANMASI


3 diş sarımsagı rendeleyin


3 adet ceviz içini robottan geçirin


1 avuç ufalanmış kuru ekmek içini ilave edin


1 tutam dere otu ilave edin


Butun bunları 1 kase yogurdun içinde guzelce karıştırın


Karışımın içine tuz ve 1 yemek kaşıgı zeytinyagı gezdirin


Kalamarınızın yanında servis yepın


Goreceksiniz bu usulle hazırlanmış kalamar ve sosu bir kere yedikten sonra birdaha vazgeçemeyeceksiniz


Hepinize afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla