Konu
:
Kalamar Tava Ve Sosunun Yapılışı..
Yalnız Mesajı Göster
Kalamar Tava Ve Sosunun Yapılışı..
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalamar Tava Ve Sosunun Yapılışı..
KALAMAR TAVA
Kalamarrın içi güzelce temizlenir
Dış zarını çıkarmak için fazla ugraşmanıza gerek yoktur yan kanat altlarından zarı hafif delin daha sonra butun zar kanatlarla birlikte tulum olarak çıkar
Halka halka dograyın
Uzerine cep sodası dokun
(kg/2 çorba kaşıgı fazla olsada zararı yok)
Pudra şekeri koyun(kg/ 1 çorba kaşıgı)
1 adet limon sıkın
Karışımı ellerinizle kofte yogurur gibi yogurun
Kalamarı iyice ezerek öldürün
Köpüklü haliyle buz dolabına koyun (Siz diger balıklarınızı temizleyip kızartana kadar beklese yeterlidir
)
Kalamarları yıkayın ve bir havluyla kuruladıktan sonra çok hafif tuzlayın
Bolca unlayın
En onemli puf nokta derin ama kucuk bir tavaya bolca yag koyun
Kalamar tavanın dibine degerek piserse iyi olmaz
Kalamarları avuç içinizde sallayarak fazlalık ununu eleyin
Çok kızmış yagın icine atın
Önemli bir nokta gozunuzun onunde saat olsun
Tam 2 dakika çok kızmış yağda kızartın
2 dakika dolduktan sonra hemen almaya başlayın
kesinlikle kalamarın beyaz gorunmesine aldanıp 2 dakikadan fazla kızartmayın
Goreceksiniz tabaga aldıktan sonra rengini bulacaktır
Arzunuza gore limon veya yogurtlu sosla veya herikisiyle birlikte yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
SOS HAZIRLANMASI
3 diş sarımsagı rendeleyin
3 adet ceviz içini robottan geçirin
1 avuç ufalanmış kuru ekmek içini ilave edin
1 tutam dere otu ilave edin
Butun bunları 1 kase yogurdun içinde guzelce karıştırın
Karışımın içine tuz ve 1 yemek kaşıgı zeytinyagı gezdirin
Kalamarınızın yanında servis yepın
Goreceksiniz bu usulle hazırlanmış kalamar ve sosu bir kere yedikten sonra birdaha vazgeçemeyeceksiniz
Hepinize afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul