Konu
:
B..Klu Balık.
Yalnız Mesajı Göster
B..Klu Balık.
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
B..Klu Balık.
İsmi tiksindirici biliyorum ama bu lezzeti tattıktan sonra vazgeçemezsiniz
Tarifini vericeğim balık Gelibolu usulü sardalya ızgara
Nam-ı diğer B
klu balık
1
Balıkçıdan yıkanmamış ve temizlenmemiş sardalya alınır
Bilen balıkçı zaten su serpmez
2
Balıklar kanatlı tel ızgaraya dizilir ve üzerlerine bol tuz serpilir
(Tuz balığın kabuğunu ve pullarını sertleştirir)
3
Tel ızgara harareti azalmış mangalın üzerine konur ve biraz uzaklaşılır çünkü dumanı yoğundur
4
Balıklar kızarınca geniş bir tabağa veya gazete üzerine tel ızgaranın kanatları açılıp sallayarak dökülür
5
Balığın üzerindeki kabuk çimdiklenerek alınır ve yine bayaz eti çimdikleyerek yenir
(anlaşılacağı üzere bu balık elle yenir )Temizlenmemiş kısmı,kılçığı ve kafası tabakta kalır
Tabakta kalanlar kılçık tabağına sıyrılıp,yeni bir balıkla aynı işlemler doyuncaya kadar tekrarlanır
6
Balığın yanında çoban salata, soğan söğüş,ve kullanıma göre rakı çok iyi gider
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul