Konu
:
Tuzda Gömme Sazan
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Gömme Sazan
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Gömme Sazan
Bir sazan tarifide benden olsun dostlar
Malzemeler :
1-2 adet sazan (pullu,pulsuz fark etmez)
Kenarı 5 cm kadar yüksek fırın tepsisi (yuvarlak olursa iyi olur)
7 - 8 kg kadar kalın taneli tuz (açık satılan toz şekeri büyüklüğünde tuzlardan)
Önce sazanların içi temizlenir,pullarına ve derisine dokunulmaz
Sonra tepsinin tabanına almış olduğumuz tuzun yarısı (2-3 cm kadar) koyulur ve düzlenir
Balıklar tuzun üstüne yatırılır
Daha sonra kalan tuzun hepsi balıkların üstüne konur ve iyice dağıtılır
Balıklar tamamen tuzun içine gömülü olacak,balıkların üzeri 2-3 cm kadar tuzla kaplı olacak
En son avucumuz azar azar ıslatılarak tuzun üstüne,her tarafına sürülür
Görüntü kubbeye benzeyecek
İşlem tamamdır
Tepsi böylece ekmek fırınına götürülür
50-60 dk
orada piştikten sonra fırından alınır
Tuz kaya gibi tabaka haline gelmiş,sertleşmiş ve çatlamış olacak
Çatlak kısımlardan usulca kaldırılır ve lokum gibi pişmiş balıklar içinden alınır
Afiyet olsun…
Balıkları yerken tuzlamayı unutmayın,o kadar tuzun içinde pişipte 1 gram bile tuzlu olmaması çok ilginç
Biz sazan balığını pişirdik bu şekilde ama 1,5-2 kg ağırlığındaki her tür balık olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul