Konu
:
Bu Favadan Tadin
Yalnız Mesajı Göster
Bu Favadan Tadin
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bu Favadan Tadin
[size=medium]
Arkadaşlar bu akşam bir meze tarifi yapacağım ege bölgesinde yetişen kardeşlerim iyi bilirler
tabiki İst
a da taşınmış bir meze
Balık , rakı
fava
varmıki üçü bir arada
deymen benim keyfime
1-500gr kuru bakla
2-2 orta, yada 1 büyük boy kuru soğan
3-sirke
4- tuz
5-sızma zeytin yağı
6-limon
Kuru iç bakla kabukları ayıklanmış(bakliyatçılarda bu şekilde satılır)bir gece evvelinden derince bir kapta suya basılır(kuru fasulye misali)ertesi gün kabarma suyu dükülerek yeni su eklenir ,kuru soğanlar yemeklik şekliyle doğranarak bu karışıma dökülür
bir çorba kaşığı sirke ve tuz ilave edilelek orta ateşte pişmeye bırakılır
eğer suyunu lapalaşmadan çeker ise kaynak su ilavesi yapılır(soğuk su ilave etmeyin)iyice lapalaşıp pütürleri gidince ateşi kapatın
soğumaya bırakın
Eğer yinede pütürler kaldı ise ılınınca mikserden geçirin
ılık vaziyette iken zeytin yağ dökerek çırpmaya başlayın
siz döktükçe yağın kaybolduğunu göreceksiniz
bıkmayın yine dökün ve iyice yedirin(NOT
Fava zeytin yağ canavarıdır)münhal miktarı bulunca karıştırmayı bırakın fava mız hazırdır
Tabağınıza dökeceğiniz miktarın üzerine limon sıkarak yemeğe başlayabiliriz
Hepinize afiyet olsun
Hiç kimsenin tabağı balıksız bardağı rakısız kalmasın[/size]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul