Konu
:
Yeni Alabalık Yemeği Denemesi
Yalnız Mesajı Göster
Yeni Alabalık Yemeği Denemesi
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeni Alabalık Yemeği Denemesi
Değerli Arkadaşlar
Tabii ki tüm tuttuğumuz Alabalıkları ,herbiri diğerinden değerli arkadaşlarımız ile beraber yemek en büyük zevkimizdir
Arkadaşlar bu işi iyi yaptığıma kanaat getirdikleri için yemek pişirme görevini bana verdiler
Ben de onlara hiç unutamayacakları bir yemek yapmak için kolları sıvadım
İlk önce yer konusunu karara bağladık
Orman içinde gizli bir yerde bulunan arılığımıza yakın ve yine orman içinde dışarıdan girişi görülmeyen karargahımızda bu işi yapmayı kararlaştırdık
Ben yeteri kadar Alabalığı dolaptan çıkarıp neler yapabileceğimi düşünmeye ve hatta hayaller kurmaya başladım
Elimde daha önce hiç bir şekilde kullanıldığını duymadığım havuç filizleri vardı
Bunları uzun zamandır bekletiyordum
Biraz badem ve çeviz çekerek bir kaba koydum
Patlıcanları ateşte közledim
Çatalla ezerek püre haline getirdim ve çekilmiş ceviz ile bademleri patlıcana kattım
Onları bir kenara koyup başka bir kaba soğanı çok ince rendeleyerek suyunu çıkardım ve havuç filizlerini bu soğan suyunda kaynattım
Biraz ölünce ince kıyılmış nane ve maydonuz ilave ederek bir defa daha kaynattım ve karabiber ilave ederek onu da ayrı bir yerde beklettim
Balıklar mı nerede
Daha ön hazırlıklar bitmediği için onlar sırasını bekliyor tabii
Derede bulduğumuz bolet mantarını ,küp şeklinde doğranmış patatesleri,küçük doğranmış biberleri de tereyağında kızarttıktan sonra kalan yağa rendelenmiş domatesi ileve ederek biraz kavurdum ve ateşten aldım
Toprak kabı tereyağı ile güzelce yağladım
İki başına bademli ve fındıklı patlıcan ezmesini yerleştirdim
Ortaya soğanda kaynamış havuç filizleri ve kenarlara da mantar,patates,biber kızartmasını eşit şekilde koyarak en üste domates rendesini döktüm
Kenarlara yarım domates de yerleştirince o muhteşem yaratığın yatağı hazırlanmış oldu
Dokunmaya dahi korkarak parmaklarımın ucu ile Alabalığı aldım ve sanki bir yeri incinecekmiş gibi yavaşça ve dikkatli olarak tabağın tam ortasına yerleştirdim
Tabaktaki simetriyi her yönden kontrol ederek doğru olduğuna kanaat edince tabağı orta ateşte ısınmış kuzineye attım
20 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş eski kaşar dökerek beş dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkardım
Tabii tek çeşit balık yemeği ,bu uzun süreli planlanmış yemeğimizde ,gurubumuzu doyurmaya yemeyeceği için tereyağında kızartılmış Alabalığı da ara sıcak olarak servis etmeye karar verdik
Toplam 15 saat süren bu yemek sırasında tabii olarak benim her zaman kesin kural olarak koyduğum "masada sözü geçen bir BÜYÜK olmalı" kaidesine tam olarak riayet edilmiş ve oldukça fazla sayıda sözü geçen BÜYÜK ile muhatap olunmuştur
BÜYÜKlerin yetmişlik olduğu rivayet edilmektedir
Diğer makyaj malzemeleri çok çeşitli olmasına rağmen ,ben özellikle o gün icat ettiğimiz bir çeşidi sizlere tavsiye etmek isterim
Bu taze manda yoğurdu üzerine bolca konulmuş taze polendir
Tavsiyeme uyarsanız menun kalacağınızı garanti edebilirim
Yemeğe katılan Arkadaşlarımızın yarısından o günden sonra bir daha haber alınamadı
Hala arıyoruz
Resimlerin bir kısmını sunuyorum
Sevgiler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul