Prof. Dr. Sinsi
|
Ebedi Sevgiliye Doğru Gül'ü Tefsir Edebilmek
Gülün Tefsiri Ebedi sevgiliye doğru Gül'ü Tefsir Edebilmek
Bu yolda gidenler öyle iyi bilir ki Gülün Yolculuğunu 
Haydi bilmeyenlerle bir yolculuğa çıkalım beraber 
Önce bu yola talip olmak gerekir, yoksa gülden başka çiçeklerde var, dikensiz,isteyen onlara gidebilir 
Ama madem yolun gülün yolculuğuna benziyor, talebin onu istiyor, o zaman hazır ol, karşılaşacaklarına 
Yola başladık 
Yol dikenli, başladı bile seni incitmeye, canından can kanından kan damlar sızım sızım 
Yılmak yok devam,bak senden önce giden kardeşlerin var, onlarda gidiyor ayakları kanaya kanaya, yürekleri sızlaya sızlaya 
Bak ufukta yeşil yapraklar var bunlar senin ailen,dostların sevdiklerin,akrabaların 
Çok sevdin hepsini değilmi?
Varını yoğunu vermek istedin, canını isteseler verirdin, o kadar çok sevdin herkesi, çünkü hamurunda SEVGİ vardı,VEDUD esması ağır basıyordu yaradılışında 
Elinde değildi ki sevmemek, çok kırdılar gönlünü, analı babalı yetim büyüdün, bilirsin kırık gönlün ne olduğunu 
Bu yüzden midir ki dayanazmadın bir kırık gönül görsen 
Sevdin herkesi şartsız sevdin, karşılıksız sevdin,beklentisiz sevdin  
Anlamadılar, incittiler seni, boynu bükük ayrıldın onlardan yada, onlar senden 
Bak yol devam ediyor ,gülün dalı uzun daha ,demek ki bitmedi bu yol daha 
Yinemi dikenler, ahh kanattı yine ayaklarımı olsun, alıştım acılara varsın kanatsın, yansın yüreğim 
Ağlarsın kimsenin görmediği yerlerde, ağlarsın doyasıya, yağmur olur söndürür yanan yüreğinin acılarını 
Yine yeşil yapraklar çıktı, bari bunlara tutunayım, ne olur ihtiyacım var,sevgisiz yaşayamam ben ne olur sizde kırmayın beni,bari siz bana karşılık verin!!!!
Dersin  
Yokmu!! Bittimi!! Her yerde sevgiye neden bu kadar düşman herkes, neden menfaat olmuş tüm sevgiler, zormu karşılıksız sevmek zormu!!!!!   
Tutundun sımsıkı bu yapraklara bırakmayacağım artık, aradığım belki bu sevgilerdi
dersin 
Yok yok yine atıldın, itildin,yine vuruldun kalbinden 
Yarim,Eşim,evladım,komşum dedin, varını yoğunu fedaya hazırdın onlar için, ettinde    
Ne mi oldu boş verin  
Hadi gönlüm yola devam, gül yolculuğuna madem girdik hadi devam edelim 
Elbet vardır bu yolun üzerinde olmamızın bir sebebi, Mevlam hiç bir kulunu boş yere bir yerde bulundurmaz vardır bir hikmeti
Merkez efendinin dediği gibi herşey merkezinde  
Dikenler yine kanatıyor yüreğini taşlayan taşlayana  
Artık ümidini kaybetmek üzeresin 
Öyle bir sevgisiz kaldı ki yüreğin, tam bu dünyada sevgiye yer yok diyecektin ki 
Oda ne farklı bir şey çıkıyor önüne, bu karşılaştığın yapraklara benzemiyor,bu farklı, sanki içinde bir sır saklıyor gibi 
Aman ALLAH'ım bu ne güzellik, nereye geldim ben, dersin 
Nedir bu kat kat kırmızı perdeler neyi anlatıyor sırrı nedir??? 
Gül bahçelerini hep dışarda arardın, sanki artık yüreğinde gül bahçesini yaşıyorsun 
Evet sevgi bitmemiş demek, diğer sevgilerden vefa göremeyişinin sebebi bu olsa gerekti 
Eğer onlarda takılıp kalsaymışsın bu güzelliği göremeyecektin 
Bu sevgi ALLAH SEVGİSİ  
ALLAHım tüm dertlerim bitti,artık yüreğim acımıyor sanki güneş benim içimde doğdu 
İçimdeki karanlıklar bitti, tüm kalp hastalıklarım yandı bitti
Artık Mevlana h z leri gibi bakabiliyorum hayata, yaradılanları hoş görüyorum Yaradandan ötürü demiş Yunus, Onu'da anlıyorum artık  
Tüm resimlerle dolu kainat, Ressam sensin 
Marifetullah ne büyük bir ilimmiş ALLAH'ım, samanyolu küçücük kaldı senin ilminin yanında  
Dersin 
Meğer ne de boş şeyler için üzülmüşüm, asıl senden ayrı geçirdiğim saniyelere üzülüyorum artık 
Seni tanıdıkça Aşık oluyorum sana, hayranlığım kat be kat artıyor
Hayretlerdeyim  
Neden! Neden!!!! Resimlerle oyalanmışım bunca zaman 
Leyla Leyla derken, Mevla'yı neden unutmuşum, halbuki Leyla sadece bir okulmuş, sana gelen yolu tarif eden bir okul 
Yürek kavruluyor ilahiaşkın ile dönüyorum, dönüyorum, aklım yerinde değil,bu kadar mı güzelmiş senin aşkın, bana verseler tüm kainatı, asla istemem 
Varsın saraylar, köşkler, huriler, gılmanlar, dünyalıklar, ukbalıklar isteyenlerin olsun
BANA SENİ GEREK ALLAH'IM BANA SENİ GEREK 
Dersin 
Gülün çiçeğinde Muhabbetullah ilmini buldum ALLAH'ım 
Mevlamın sırrı ki çile çekmeden ele geçmiyor, bedel istiyor, ama aldıklarının karşılığında, öyle bir Hazine veriyor ki, geri istemiyorsun verdiklerini 
Mevlam geri veriyor aldıklarını, bu sefer sen istemiyorsun  
Seni Seviyorum ALLAH'ım, Seni Seviyorum  
Sana Aşkımı İlan Ediyorum 
Duysun cümle alem,Aşığım aşık 
Dersin 
Varsın bu kulunda senin aşıklarından yazılsın,
Aşk hamalı olsun, bu öyle bir yükkü hürmetle taşınası  
Mevlam ne olur Cemallulah'ından mahrum etme bu acizide 
Ne arzum ne dileğim kaldı şu fani dünyada 
Bir dileğim varsa Senin Cemalindir ancak 
Yüreğimdeki bu yangınını Cemalini seyretmek söndürür ahirette 
Bana düşen son nefesi beklemektir , aşkla hizmet gerekir tüm kullarına ki, olada bir kulu dua ederde Cemalullahı kazanabilir bu garip aşık  
Dersin 
Son nefesim Şeb-i aruz olsun ilahi 
Herkes gülsün, ağlamak yok, Cenazem Düğünümdür 
Mezarıma güller dikin, dikin ki Muhabbetullahı herkes okusun, güllerin dallarında, yapraklarında, çiçeğinde  
Dersin 
Bir şey unuttum değilmi? Nedenmi kırmızı gül? 
Kurban olduğumdandır Mevlama, canımı O'na adadığımdandır 
Herkes bir şey için yaşar şu fani dünyada, varsın bu garip aşıkta O'nun için yaşasın, şehitler gibi canını feda etsin, çokmu O'na bir can feda etmişim, al Mevlam canım senindir 
Dersin  
Emanetin Senin'dir 
Ne zaman ki gönderdin AZRAİL A S'I
'' HAZIRMISIN'' dediğinde
'' HAZIRIM ARTIK GİDELİM'' diyeceğim O'na
İNŞAALLAH  
Dersin  
|