Konu
:
Havuçlu Elma Turtasi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Elma Turtasi
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Elma Turtasi
Malzemeler
200 gr Havuç
600 gr Ekşi Elma
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Yumurta
2 Kahve Fincanı Margarin
6 Çorba Kaşığı Tozşeker
100 gr Mısır Unu
5 Kahve Fincanı Kıyılmış Badem
1/2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
50 gr Kayısı Reçeli
Pudra Şekeri
Yemeğin Tarifi
Havuçları temizleyip rendenin ince tarafı ile rendeleyin
Elmaları soyup 100 gr kadarını rendeleyerek havuçlara ekleyin
Kalan elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve hemen üzerine limon suyu dökün
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Yumurtaların akları ile sarılarını birbirinden ayırın
Sarıları 3 çorba kaşığı tozşeker ve margarinle çırpın
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın ve bu arada yavaşça kalan şekeri ekleyin
Margarinli karışıma un, kıyılmış badem ve kabartma tozunu ilave edin
Ardından havuçlu karışımı ekleyin
Son olarak yumurta aklarını dikkatli bir şekilde hamura katın
Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine boşaltın
Elma dilimlerini dairesel bir şekilde hamurun üzerine yerleştirin
Sonra, kalıbı önceden ısıtılmış fırına sürün
45 dakika pişirin
Reçeli ısıtıp fırından çıkardığınız turtanın üzerine sürün
Turtayı kalıptan çıkarıp üzerine pudraşekeri serperek servis yapın
Öneri: Elmalı pasta ve turtalarınızın tümünün servis yapmadan önce mutlaka soğumuş olmalarına dikkat edin
Sıcak olarak dilimleyeceğiniz pasta ve turtalar kolayca dağılır
Bu da emeğinizin boşa gitmesi anlamına gelir
Çünkü lezzetin yanı sıra sunacağınız yiyeceğin görüntüsü de önem taşır
Özellikie konuklarınız için hazırladığınız pasta ve turta gibi yiyecekler için görüntü daha da önemlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul