Konu
:
Peremeç
Yalnız Mesajı Göster
Peremeç
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peremeç
Malzemeler
Hamuru;
1 kg
un
Tuz
maya
Su
İç malzeme;
500 gr
kıyma
Üç orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Soğan rendelenir, istenildiği kadar tuz ve karabiber konur
İyice yoğrulur
Hamur kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalı , iyice kabarması için
bekleyin
1-Elinizi biraz unlayarak avuç içinde yuvarladığınız bezeleri elde döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm
kalınlığında) yuvarlaklar elde edin
(kenarların kalın olmaması lazım)
2-Bir yemek kaşığı kadar kıymayı kaşığın tersi ile bastırarak hamurun ortasına koyun
Yuvarlakları parmağınızla içe doğru minik kıvrımlar yaparak kıymanın üstünü tam örtmeden şekil verin
(hamuru baş parmak üstüne kıvırtarak üst üste toplayın
bu şekilde :
Peremeçleri tavaya koymadan önce üzerindeki unu silkeleyin (yağda yanmaması için)
Kızartma: yağı tavada kızdırın, peremeçleri tavaya kıymalar üste gelecek şekilde koyun delikler içine kaşıkla kaynayan yağdan dökün, altı pembeleşince ters çevirin (yavaaş
) yoksa çevirdiğinizde kıymanın vereceği sular heryere sıçrayabilir
Ateşi biraz daha kısın ve üstünü örtün
altı pembeleşince tavadan alın
isterseniz üzerine yoğurt koyun
sonuç :
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul