Konu
:
Cikolatali Rulo Pasta....
Yalnız Mesajı Göster
Cikolatali Rulo Pasta....
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cikolatali Rulo Pasta....
CIKOLATALI RULO PASTA
Malzemeler:
4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış
3 yemek kaşığı su
1/2 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar)
1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)
1/4 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çok temiz bir metal yada cam kapta kar gibi olup şekil alana kadar çırpın
Yumurta sarılarınıda ayrı bir kapta su ve şekerin yarısı ile iyice krema gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın, 5-10 dakika kadar
Yumurta akını sarısının içine yavaşça havasını indirmeden karıştırın
Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışımın içine yine havasını indirmeden yavaşça karıştırarak karışmasını sağlayın
Parsoment kâğıdı serilmiş ve sonra yağlanmış dikdortgen tepsinize düzgünce yayın
375F (190C) derecede 20 dakika arasında pişirin
Kenarlarının çok kuru olmamasına dikkat edin
Fırından alıp üstüne önce parsoment kâğıdı sonra hafif nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra hafif pudra sekeri serpilmiş parsoment kâğıdına ters çevirip altındaki kâğıdı çıkarın
Üstüne kremanın (tarifi aşağıda) yaklaşık üçte ikisini spatula ile yayın
Kısa kenarından başlayarak hamuru rulo seklinde sarıp dikdörtgen servis tepsinize yerleştirin
Üstünü kalan krema ile kaplayıp çatalla çizgi çizgi şekiller verin
Rendelenmiş çikolata, çilek, frambuaz, kıyılmış ceviz, badem, yada elenmiş toz kakao gibi biri veya birkaçı ile zevkinize göre süsleyin
Buzdolabında soğumaya bırakın
Afiyet olsun ( İsterseniz kreması yerine kremşanti kullanabilirsiniz)
KREMASI: 7 Dakikalik Krema
Yapılışı:
Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın
Ayrı bir cam yada metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin
Üstteki kabin tabanı suya değmeyecek
Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın
Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek
Ocaktan alın
İçine 1 tatlı kasığı gülsuyu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın
Hemen kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul