Yalnız Mesajı Göster

Aşurenin Yapılışı

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşurenin Yapılışı



aşurenin yapılışı

malzeme : 1 kilo buğday, 2 kil şeker, yarım kilo nohut, yarım kilo kuru fasulye, yarım kilo kuru üzüm, 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı ince doğranmış kuru incir, 1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı, 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağ nar, tarçın, 1 su bardağı fındık, 1 paket çam fıstığı, 1 paket kuş üzümü, 3 tane (ince doğranmış) elma

yapılışı : Buğday akşamdan pişirilirNohut,kuru fasulye,kuru üzüm akşamdan ısıtılırErtesi gün ayrı ayrı haşlanır, suları süzülürBütün malzeme büyük bir tencerede karıştırılırAşurenin kıvamına göre su ilave edilirKaynamaya başlayınca incir,kayısı, elma veşeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilir Aşure bekletilmeden kaselere boşaltılır; üzeri ceviz,fındık,nar,fıstık ve tarçınla süslenir Bu malzemelerden takriben 40-50 kişilik aşura çıkar

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla