Konu
:
''Pratik Mutfak Bilgiler''
Yalnız Mesajı Göster
''Pratik Mutfak Bilgiler''
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
''Pratik Mutfak Bilgiler''
::PRATİK MUTFAK BİLGİLERİ::
PATATESLERİ HAŞLARKEN
içine 1 kaşık sirke koyulursa haşlanma sırasında dağılmasını önlemiş olursunuz
KOKU VEREN BESİNLERİ İÇİNE HAŞLAMA SIRASINDA
1 kaşık sirke atarsanız kokusunu önlemiş olursunuz
YUMURTA HAŞLARKEN
suyunun içine tuz atarsanız çatlamasını önlersiniz
PATLICANLARI SOYDUKTAN SONRA
üzerine tuz serperseniz acı suyunu hemen salar
TAVUKLARIN ÜZERİNE YAĞ VE ŞEKER SÜRÜP
fırına sürerseniz daha lezzetli olur ve güzel kızarır
PATLICANLARI KIZARTMADAN ÖNCE
süte yatırmayı deneyin
Süt sebzelerin yumuşamasını önler
PATATESLERİ KIZARTIRMADAN ÖNCE
süte yatırısanız çıtır olur
PİRİNÇLERİ SAKLARKEN
uzun dayanması için içine 1 avuç tuz atın
BALIK KOKAN TAVALARINIZI
limon kabuğu ile silerseniz kokusu yok olur
BEZELYELERİN YEMEKTE YEMYEŞİL KALMASINI İSTİYORSANIZ
haşlamadan önce buzlu suda bekletin
TAZELİĞİNİ KAYBETMİŞ MAYDANOZU
buzlu ve limonlu suda 1 saat bekletin
LİMONLAR EĞER KURUMUŞ VE SUYU ÇIKMAYACAK DURUMDA İSE
kaynar suda 5 dk kaynatın
SAĞLICAKLA KALIN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul