Yalnız Mesajı Göster

Bamya Konservesi Bamya Nasıl Dondurulur?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Konservesi Bamya Nasıl Dondurulur?







Malzemeler

1 kgbamya
1/2 domates
KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI
  • Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin
    Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
    Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
    Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
    Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin
    Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın
    Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edinSararınca pişirmeyi bırakınAyrıca limon sıkmanız gerek yokDomatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor
    Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın
    Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin
    Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın
    Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirinKavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin
  • Güneş görmeyen bir yerde saklayın
Bamya nasıl dondurulur?

Aynı şekilde hazırladığınız bamyaları,soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz


Bu da bahçemizden şirin bir bamya çiçeğiOnları çok seviyorum çoook…

Alıntı Yaparak Cevapla