Konu
:
Bazlama Ve Lavaş
Yalnız Mesajı Göster
Bazlama Ve Lavaş
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bazlama Ve Lavaş
selamün aleyküm arkadaşlar geçen hafta denemek istedim ve inanamadım oldu sizlerle paylaşmak istedim
malzemeler:
-1 su bardağı su
-1 küçük paket(42 grlık) yaş maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı süt
-6 su bardağı un(ben ölçtüm ama yanlış olmasın yumuşak bir hamur olacak)
tuz
yapılışı:
ikisininde hamuru aynı
bir küçük paket 42 gr yaş mayayı bir su bardağı ılık su ekleyerek eritin bir tatlı kaşığı şeker ekleyin 10 dk dinlensin
1 su bardağı ılık sütü de ekleyin
tuz koyun ve aldığı kadar un koyup yoğurun ben yanlış saymadıysam 6 su bardağı un koydum
üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin
kabardıktan sonra tekrar yoğurun
dinlendirin
portakal büyüklüğünde parçalara ayırın tekrar dinlendirin
(yine üzerinde nemli bezle ılık ortamda
) daha sonra hafif unlanmış bir yerde yuvarlak olarak bir cm kalınlığında açın
ben bu şekilde üç bazlama yaptım
lavaş için ise portakal büyüklüğünde olan bir hamuru dörde böldüm yumurta büyüklüğünde oldu
lavaş ince açılıyor tabi
tabak büyüklüğünde açtım
hem lavaşı hem bazlamayı teflon tavada çevire çevire pişirin
bir tarafı hafif pişince diğer tarafını da çevirin ve pişirin
isterseniz bazlamayı içini ayırıp tereyağ ve peynirle yiyebilirsiniz
lavaşta köfte için dürüm olarak kullanabilirsiniz
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul