Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Çörek Tarifi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Çörek Tarifi




TARÇINLI ÇÖREK
Malzemeler
  • 2 çay bardağı süt
  • 100 grtereyağı
  • 1 yumurta
  • 25 gr maya
  • ½çay kasığı tuz
  • ½ çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı toz kakule
  • Aldığı kadar un
Hamura sürmek için;

  • 60 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 gr şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tabakta, yumuşak yağı şekeri ve tarçını karıştırın

Hazırlanışı;
  • Tereyağını küçük bir tencerede eritin ve ocaktan alın
  • Süt ve mayayı ilave edin ve maya eriyinceye kadar kaşıkla karıştırın
  • Yoğurma kabına bu karışımı boşaltın
  • Yumurtayı, şekeri, tuzu,kakuleyi ekleyin ve aldıgı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurun
  • Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın
  • Üzerine yağ, tarçın, seker karışımını sürün ve rulo yapın
  • Ruloyu bir bıçakla 2 ser santim enliliginde dilimlere ayırın
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kesilen rulodan tek tek alıp, bir dilim sağa, bir dilim sola koyunBu islemi bütün dilimler bitinceye kadar devam edin ve yarim saat tepside mayalandırın
  • Üzerine yumurta sürün, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
  • Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla