Konu
:
Tarçınlı Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Çörek Tarifi
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Çörek Tarifi
TARÇINLI ÇÖREK
Malzemeler
2 çay bardağı süt
100 gr
tereyağı
1 yumurta
25 gr
maya
½çay kasığı tuz
½ çay bardağı şeker
1 çay kaşığı toz kakule
Aldığı kadar un
Hamura sürmek için;
60 gr oda sıcaklığında tereyağı
100 gr şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir tabakta, yumuşak yağı şekeri ve tarçını karıştırın
Hazırlanışı;
Tereyağını küçük bir tencerede eritin ve ocaktan alın
Süt ve mayayı ilave edin ve maya eriyinceye kadar kaşıkla karıştırın
Yoğurma kabına bu karışımı boşaltın
Yumurtayı, şekeri, tuzu,kakuleyi ekleyin ve aldıgı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurun
Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın
Üzerine yağ, tarçın, seker karışımını sürün ve rulo yapın
Ruloyu bir bıçakla 2 ser santim enliliginde dilimlere ayırın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kesilen rulodan tek tek alıp, bir dilim sağa, bir dilim sola koyun
Bu islemi bütün dilimler bitinceye kadar devam edin ve yarim saat tepside mayalandırın
Üzerine yumurta sürün, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul