Konu
:
Cevizli Kahvaltı Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kahvaltı Ekmeği
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kahvaltı Ekmeği
Cahide
“Sakın, kullara el açma
İman sahibi, bir şeye ihtiyaç duyarsa Mevlâ’sına yalvarır
”
(Abdûlkadir Geylani )
KAHVALTI EKMEĞİ
Malzemeler
1
5 su bardağı su
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz (eğer salça çok tuzluysa eklemesenizde olur)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
3 küçük diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı ceviz içi
3 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı buğday ruşeymi
1 tatlı kaşığı instant maya
Üzerine sürmek için:
Bir yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt
Baharatlı kahvaltı ekmeği nasıl yapılır?
Yoğurma kabına sırayla yumurta, su, yağ, şeker, tuz ve salçayı ekleyin ve karıştırın
Unları, baharatları ve en son mayayı da ilave edin
(ceviz sonra eklenecek)
Ele yapışmayan bir hamur olana dek en az 10 dakika kadar yoğurun
Hamurun üzerini örtüp mayalanana kadar bekletin
Mayalanıp kabaran hamura dövülmüş cevizi ekleyip tekrar yoğurun
4 eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştirin
Ilık fırına koyup tekrar kabarana kadar bekletin
Hamurların tam ortasına keskin bir bıçakla kesikler atın
Üzerine yumurtalı yoğurt karışımında sürüp susam, çörekotu serpin
200 derecelik fırına sürün
Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün
Nar gibi kızarında fırından alın
Dilimlemeden önce en az yarım saat dinlendirin
Yoksa keserken içi hamurlaşır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul