Konu
:
Midye Tatlısı / Midye Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Midye Tatlısı / Midye Baklavası
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Tatlısı / Midye Baklavası
Hamur malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için:
Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr
eritilmiş tereyağı
İçi için:
Ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Midye tatlısı nasıl yapılır?
Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın
Un, nişasta ve k
tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamuru 8 eşit parçaya bölün
15 dakika kadar dinlendirin
(Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken, 12 bezeye ayırın
O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır
Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)
Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın
Aralarına nişasta serperek üstüste koyun
En üste nişasta serpmeyin
Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün
Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin
Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın
Çok kalın olmamalı
Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın
(yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor
)
Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın
Şurubu hazırlayın
Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak
Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün
4-5 saat sonra tatlınız servise hazır
Baklava yufkası açarken dikkat edilecek hususlar;
Çok yumuşak yada çok katı bir hamuru yeteri kadar inceltemezsiniz
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı
Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın
Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır, içe doğru kıvrılır
Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce merdaneyle pasta tabağı kadar büyütün
Sonra oklavayla inceltin
Oklavayla inceltmeden önce, yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar nişasta döküp bastırmadan yayın
Sonra açmaya devam edin
Orta kalınlıkta ağır bir oklava tercih edin
Mümkünse şimşir ağacından yapılmış oklava kullanın
Yufkayı bir tahta üzerinde açın
Mdf gibi kaygan yüzeylerde, yufka tutunamayacağı için büyütmekte çok zorlanırsınız
Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul