08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Efendimiz (S.A.V)'İn Taif Duası
Mekke’de Muhammed Mustafa’nın (s a ) hüzün senesi  En yakınları irtihal-i dar-ı beka eylemiş  Sevgili eşi Hatice, en zor günlerinde sırtını dayadığı amcası göçmüş
Baskılar artmış, Mekke daralmış 
Taif Mekke’ye iki günlük mesafede bir yerleşim merkezi  Oraya gitse, acaba bir nefes alma imkanı bulabilir mi? Mukaddes emaneti taşıyacağı bir
yürek çıkar mı karşısına?
Taif  Eşrafın kapısı çalınıyor Bir yürek aranıyor 
Yok  Üstelik alay var, aşağılama var, hatta öfke var  
Sonra ayak takımını örgütleyip O güzeller güzelinin üstüne sürme var  
Yollarda taş sağnağı 
Nereni savunacaksın  Baş, göz, beden 
Bir Peygamber kan revan içinde kalıyor “Ayakkabıları kanla dolmuştu” diye yazıyor tarih kitapları 
Zulmün, barbarlığın, acımasızlığın uç noktası  
ve Allah Rasulu şu duayı yaptı
Allah'ım!
Güçsüz ve çaresiz kaldığımı, halk nazarında hor görüldüğümü ancak sana arz ve şikayet ederim
Ey merhametlilerin merhametlisi!
Her kesin zayıf görüp de dalına bindiği, biçarelerin Rabbi Sensin Sensin Rabbim benim Beni kime bıraktın! Huysuz ve yüzsüz yabancıya mı, yoksa bu işimde bana hakim olacak düşmana mı?
Allahım!
Eğer bana karşı gazaplı değilsen, çektiğim mihnetlere, belalara hiç aldırmam Fakat senin esirgeyiciliğin bunları göstermeyecek kadar geniştir
Allah'ım!
Gazabına uğramaktan, rahmetinden uzak kalmaktan, karanlıkları aydınlatan, dünya ve ahireti salâha kavuşturan ilâhi nuruna sığınırım Rızanı dilerim Sana iltica ederim Bütün kuvet, her kudret ancak Sendendir, Ya Rabbi!”
|
|
|
|