Namazda Okunacak Duâlardan
namazda yapılacak başka bir duâ
3531- Ebû Bekir es Sıddık (ra)’tan rivâyete göre, kendisi şöyle demiştir: “Ey Allah’ın Rasûlü! Bana namazda yapacağım bir duâ öğret” dedim Rasûlullah (sav) de şöyle buyurdu: “Deki: Ey Allah’ım ben nefsime çok zulmettim günahları ancak sen bağışlarsın katından bir bağışlanma ile beni bağışla bana merhamet et Şüphesiz sen bağışlayan ve acıyansın” (Buhârî, Ezan, 17; Müslim, Zikir: 27)
Tirmizî: Bu hadis Leys b Sa’d rivâyeti olarak hasen garibtir Ebû’l Hayrın ismi Mersed b Abdullah el Yezenî’dir
3532- Muttalib b ebi’l Vedaa (ra)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Abbâs sanki bir şey duymuş gibi Rasûlullah (sav)’in yanına gelmişti Rasûlullah (sav), minberde doğruldu ve “Ben kimim” buyurdu Ashab: “Sen Allah’ın Rasûlüsün sana selam olsun” Bunun üzerine Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Ben Abdulmuttalib oğlu Abdullah oğlu Muhammed’im Allah yarattıklarını yaratmış ve beni yarattıklarının en hayırlılarından kılmıştır Sonra o yaratıklarını ikiye ayırmış beni onlar içinde yine en hayırlılarından kılmıştır Sonra o insanları kabilelere ayırmış ve beni en hayırlı kabileden çıkarmıştır Sonra o kabileleri de daha küçük birimlere ayırmış ve beni de neseb soy sop olarak onların en hayırlılarından kılmıştır” (Tirmizî rivâyet etmiştir)
Tirmizî: Bu hadis hasendir
|