08-01-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
7 Grup İnsan Vardır...
7 grup insan vardır  
"Yedi grup insan vardır ki,Allah hiçbir gölgenin bulunmadığı günde onları rahmetinin gölgesinde gölgelendirir Bunlar şu kişilerdir:
1-Ülkesini adaletle yöneten devlet başkanı,
2-Allah'a ibadetle büyüyen genç,
3-Camiden çıktıktan sonra tekrar oraya dönünceye kadar aklı camide kalan, camiye düşkün kişi,
4-Birbirini Allah için seven ve bu sevgiyle dolu olarak bir araya gelip, yine bu sevgiyle dolu olarak birbirlerinden ayrılan iki arkadaş,
5-Kimsenin olmadığı mekânlarda Allah´ı zikredip, gözleri yaşla dolan kişi,
6-Zengin, saygın ve alımlı bir kadın tarafından zinaya davet edildiği hâlde "Ben Allah´tan korkarım!" diyerek bu daveti geri çeviren kişi,
7-Sağ elinin verdiğinden sol elinin haberi olmayacak derecede gizli sadaka veren kişi "
"İnsan, özlediği bir arkadaşını sadece Allah için ziyaret etmek üzere yola çıktığında arkasından bir melek ona: "Kendin güzelsin, ziyaretin de güzel! Cennet de güzel bir yer olarak senin için hazırlandı!" diye seslenir "
"Allah, arkadaşını yalnızca Allah rızası için ziyaret eden kişinin yoluna bir melek çıkardı Melek ona:
- Nereye gidiyorsun? diye sordu O kişi:
- Falan arkadaşımı ziyaret edeceğim, dedi Melek:
- Onu, bir ihtiyacın var da ihtiyacını gidermesi için mi ziyaret edeceksin? dedi O kişi:
- Hayır, dedi Melek:
- Onu akraban olduğu için mi ziyaret edeceksin? dedi O kişi:
- Hayır, dedi Melek:
- Öyleyse onu, geçmişte sana iyiliği dokunduğu için ziyaret ediyor olmalısın? dedi O kişi:
- Hayır, dedi Melek:
- Peki, öyleyse onu niçin ziyaret edeceksin? dedi O kişi:
- Kendisini Allah için seviyorum da onun için, dedi Bunun üzerine Melek:
- Beni Allah gönderdi ve sana şunu haber vermemi söyledi: O arkadaşını, için sevmene karşılık da seni seviyor ve sana cenneti uygun görüyor "
"En güçlü inanç bağı,Allah için sevmek veAllah için nefret etmektir "
|
|
|