08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -6- Meclis
6 MECLİS
Bu konuşma, cuma günü medresede yapıldı
Konuşma tarihi: Hicrî, 14-15 Şevval 545, Milâdî 1150
Erenlerin kalbi saftır, temizdir Halkı gönüllerine almazlar Yalnız Mevlâ'yı anarlar Allah hem Azîz, hem Celîl’dir Dünya akıllarına girmez Gözleri öbür âleme dönük olur Sizin malınız onlar için önem taşımaz Hak katında olanlar, onlar için kıymet taşır Siz onları ne bilebilir, ne de görebilirsiniz Onların işine aklınız ermez; çünkü dünya ilesiniz Dünya ile uğraşan, ukbâyı göremez ve bilemez, âhireti unutur Siz, Rabb’inizden utanmayı bir yana attınız O'ndan yüz çevirdiniz Bu hâlinizden dönün ve sizi yola getirecek kimseyi arayın
İmanlı kardeşin sana öğüt verirse tut Ona muhâlif olma, karşı durma Kabul et Sen hatanı göremezsin; ama o görür Büyük Peygamber (s a v) bir kelâmında şöyle buyurur:
“Mü'min, mü'minin aynasıdır ”
İman sahibi yaptığı nasihati doğru yapar Kardeşine gizli kalmış hataları anlatır Göremediklerini gösterir İyi nedir, kötü nedir beyan eder, öğretir Yarar işle yaramazı tarif eder
Halka nasihat etmeyi kalbime getiren Sübhân'dır Bu vazifeyi bana en büyük gaye kılan Mevlâm, yücedir
Ben nasihatçiyim; bunun için sizden karşılık beklemiyorum, öbür âlemin, Rabb’im katında hazırdır; bana o lazım Ben dünya arayıcısı değilim Dünyaya kul olmam Hak’tan başka hiç bir şey beni bağlayamaz; zaten O'ndan başka kimsem yok Ben, tek, yaratıcı, ezelin sahibi, ebedin sahibi olanın, sonu ve önü olmayanın kulu ve kölesiyim
Benim için sevinç, sizin kurtulmanızdır Üzüntüm size gelecek helak ihtimalinden doğuyor Elinden tuttuğum bir doğru yolcunun saadeti benim için en büyük şeydir Onu görünce, ruhum şen olur, ateşim düşer, bir başka hâl olur, sevinirim Nasıl böyle bir insan elimde yetişiyor diye, hayret eder, övünürüm
|
|
|