08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bizi Boş Çevirmez
Muhammed bin Câfer isimli bir genç anlattı:
Geçim sıkıntısı içindeydik Bir gün babam;
“Oğlum gel İmâm-ı Askerî hazretlerine gidelim Onun çok cömert olduğunu söylüyorlar Bizi de boş çevirmez Bir ihsânda bulunabilir ” dedi
Ben de
“Peki, baba sen onu hiç gördün mü?” deyince;
Babam:
“Hayır” diye cevap verdi
Daha sonra beraber yola çıkınca bana;
“Beş yüz akçe verse, iki yüz akçesi ile elbise, iki yüz akçesi ile de un, geri kalanla da diğer ihtiyaçlarımızı alırız ” dedi
Ben de;
”Bana da üç yüz akçe verse, yüz akçe ile elbise, yüz akçe ile yiyecek ve yüz akçesi ile de merkep alıp, Kûhistan tarafına gitsem ” dedim
İmâm-ı Askerî hazretlerinin kapısına geldiğimizde, kapıya birisi çıkarak, babamı ve beni ismimizle çağırdı ve içeri girdik İmâm-ı Askerî hazretleri;
“Şimdiye kadar niçin gelmediniz?” diye sordu
Babam da;
“Perişan hâlimizle yanınıza gelmeye utandık ” dedi
Ziyâretten sonra çıkıp giderken, arkamızdan hizmetçi koşarak geldi ve bir kese babama vererek;
“Bu kesede beş yüz akçe vardır İki yüz akçesi ile elbise, iki yüzü ile un ve yüz akçesi ile çeşitli ihtiyaçlarınızı alırsınız ” dedi
Sonra bana dönerek bir kese de bana verdi ve;
“Bu kesede üç yüz akçe vardır Yüz akçesi ile elbise, yüz akçesi ile yiyecek, yüz akçesi ile de bir merkep alırsın, yalnız Kûhistan tarafına gitme ” dedi
Sonra meydana gelen hâdiselerden, oraya gitmemin benim için iyi olmayacağını anladım
|
|
|