Konu
:
Ispanaklı Çarşaf Böreği
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Çarşaf Böreği
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Çarşaf Böreği
MALZEMELER;
1,5 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
TUZ VE ALDIĞI KADAR UN
250 - 300 GR
ISPANAK
1 ADET BAŞ SOĞAN
1 KASE KAVRULMUŞ KIYMA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ, KARABİBER VE PULBİBER
ÜZERİ İÇİN;1 ADET YUMURTA SARISI
ARASI İÇİN;1 KASE SIVIYAĞ
YAPILIŞI;Su ve sütü ılıtın
Yoğurma kabına alın
İçine maya ve sıvıyağ koyup, 5 dakika bekletin
Un ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun
Hamuru yarım saat mayalandırın
O sırada iç malzemeyi hazırlayın
Bunun için ıspanakları yıkayıp, doğrayın
Soğanı ince ince doğrayın
Kıyma,zeytinyağı tuz ve biberleri ekleyin
Kavrulmuş kıymahariç bütün malzemeyi çiğ olarak karıştırın
Mayalanan hamuru 8 e bölün
Her bir parçayı tabak büyüklüğünde açın
İlk Parçayı yağlanmış bir tabağa koyun
Tüm ayırdığımız hamurları arkalı önlü fırçayla yağlayıpüst üste koyun
Masanın üstüne hamur işleri için bir bez serinBezeyi alıp bezin üstüne koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyültelim
her iki kenarına iç malzeme koyalım
Bezi yavaş olarak kaldırarak iki kenarında rulo olmasını sağlayalım
Yağlanmış tepsiye yuvarlayarak dizelim
Diğer bezelerdede aynı işlemi uyguluyalım
sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul