Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Yaz Türlüsü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Yaz Türlüsü





GÜVEÇTE YAZ TÜRLÜSÜ;
Malzemesi;
300 gram kuşbaşı et,
2 adet patlıcan,
2 adet patates,
250 gram taze fasulye,
3 adet kabak,
3 adet domates,
3 adet sivri biber,
2 adet havuç,
2 adet kuru soğan,mümkünse arpacık soğan,

3-4 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı biber salçası, tuz,sıvı yağ

Yapılışı;
Etiniz kavrulmamış çiğse, önce etleri yıkayıp,güvece yerleştirin,yumuşayıncaya kadar pişirin
İsterseniz etleri önceden başka bir tencerede pişirin,sebzeler çabuk piştiği için etleri önceden biraz pişirmek gerekiyor Benim o gün kavrulmuş etim vardı,en üste eti yerleştirdim
Patlıcanları alacalı soyup,acısını almak için üzerine tuz serpip,10-15 dakika bekletin
Taze fasulyeyi ve diğer sebzeleri ayıklayıp,istediğiniz boy ve şekilde doğrayın
Güvecin altına etleri,onun üzerine sertliklerine göre sebzeleri dizin

Mesela taze fasulye geç pişeceği için en alta yerleştirmekte fayda var
Sebzeleri yerleştirdikten sonra tuzunu ve 1 çay bardağına yakın sıvı yağı ekleyin
Biber salçasını 2 su bardağı su ile ezip,sebzelerin üzerine dökün
Güvecin kapağını folyo ile sarıp,tencerenizin üzerine kapatın
Yemeğinizi ocakta yada fırında ağır ağır pişirin

muhteremleafiyetleblogspotcom




Alıntı Yaparak Cevapla