Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemekler

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemekler




PANCAR DİBLESİ:

Malzeme:
2 bağ pancar
4 baş orta büyüklükte soğan
1 su bardağı pirinç (veya bulgur)
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yapılışı : Pancar temizlenipyıkanır İnce ince kıyılır Kaynamış suyun içine rengi kararmasın diyehemen tuz ilâve edilir Pancar kaynayan suya atılır Bir taşımkaynadıktan sonra pirinç konulur Pancar ve pirinç birlikteyumuşayıncaya kadar kaynatılır Ocaktan alınarak süzülürTopraklanmaması için devamlı karıştırılır Soğumaya bırakılır Diğertaraftan, arzuya göre zeytinyağı veya tereyağı tencereye konulurİncecik doğranmış bol soğanla hafif pembeleşinceye kadar kavrulurHaşlanan pancarlar acı biber de ilâve edilerek karıştıra karıştırapişirilir


SAKARCA KAYGANASI

Malzeme:

Sakarca (3 bağ)
Yumurta (1 adet)
Tuz 1yemek kaşığı (20 gram)
Mısır Unu 4 yemek kaşığı (100 gram)
Sıvıyağ ½ çay bardağı (100 gram)

Yapılışı:
Sakarcalar temizlenip, yıkanır Kaynayan tuzlu suda soğan kısımlarıyumuşayıncaya kadar haşlanır Suyu süzdürülür Sonra ince incedoğranır İçine yumurta, mısır unu gerekirse bir tutam tuz ilaveedilip, karıştırılır Teflon tavada sıvıyağ ile alt üst edilerekkaygana şeklinde kızartılır Sıcak dilimlenip servis edilir

ISIRGAN ÇORBASI:


Malzeme:
Isırgan (Yeşil taze ısırgan ½ kg)
Kuru Soğan (1 adet)
Yaş veya Kuru Nane (1 tutam)
Kuru veya Yeşil Sarımsak (3 diş)
Tereyağ (1 çorba kaşığı)
Mısır Unu (Taze 2-3 çorba kaşığı)
Salça (Domates 2 çorba kaşığı)
Bulgur veya Pirinç (½ su bardağı)
Yeşil Pırasa Yaprağı (1 tutam)
Pezik (1 tutam)
Su (Miktarı çorba kıvamı)
Acı biber (2 adet)


Yapılışı :
Isırgan, pezik, pırasa, ince ince doğranıp, kaynayan suya eklenir 2adet ı kırmızı biber konulur Iyice kaynayınca un ilave edilir vesarımsak eklenir İnmesine yakın nanesini doğra Piştikten sonra, inceince doğranmış sarımsak ve soğan, tereyağında, salça ile birliktekızdırılır Bu sos çorbanın içine dükülüp, bir taşım daha kaynatılıpocaktan alınır

Alıntı Yaparak Cevapla