Konu
:
Ahududulu Tartolet
Yalnız Mesajı Göster
Ahududulu Tartolet
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududulu Tartolet
Ahududulu Tartölet
Süre 45 dk
Kaç Kişilik 8
Malzemeler
1 Su bardagi ahududu
1 Su bardagi taze bögürtlen
Hamuru için :
1
5 Su bardagi un
Yarim su bardagi seker
Yarim paketten daha az margarin
1 Adet yumurta
1 Adet yumurtanin beyazi
Kremasi için :
1 Kutu labne peynir
Yarim su bardagindan az sekersiz krema
Yarim su bardagi seker
2 Çay kasigi rendelenmis limon kabugu
Süslemek için : Nane yapragi
Hazırlanışı
Tartöletin hamurunu hazirlamak için unu, tozseker ve margarinle birlikte karistirin
Hamur ekmek kirintisi görümünü aldiginda iyice çirptiginiz yumurtayi ekleyin karistirin
Top haline gelen hamuru alip, bir folyoya sarin ve buzdolabina koyun
Bu sekilde 1 saat bekletin
Buzluktan çikardiginiz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin
Parça hamurlari elinizle düzlestirip, yaglanmis küçük kek kaliplarinin içine yerlestirin
Üzerlerine yumurta beyazini sürün
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin
Pisen tartöletleri firindan alin ve sogumaya birakin
Diger tarafta kremasi için ; labne peyniri, krema, tozseker ve limon kabugu rendesini iyice karistirin
Bu kremayi soguyan tartöletlerin üzerine sürün
Kremalarin üzerine ise bögürtlen ve ahududulari bölüstürerek dizin
Nane yapraklari ile süsleyip, servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul