Yalnız Mesajı Göster

Ahududulu Tartolet

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududulu Tartolet




Ahududulu Tartölet

Süre 45 dk

Kaç Kişilik 8



Malzemeler


1 Su bardagi ahududu

1 Su bardagi taze bögürtlen

Hamuru için :

15 Su bardagi un

Yarim su bardagi seker

Yarim paketten daha az margarin

1 Adet yumurta

1 Adet yumurtanin beyazi

Kremasi için :

1 Kutu labne peynir

Yarim su bardagindan az sekersiz krema

Yarim su bardagi seker

2 Çay kasigi rendelenmis limon kabugu

Süslemek için : Nane yapragi










Hazırlanışı

Tartöletin hamurunu hazirlamak için unu, tozseker ve margarinle birlikte karistirin

Hamur ekmek kirintisi görümünü aldiginda iyice çirptiginiz yumurtayi ekleyin karistirin

Top haline gelen hamuru alip, bir folyoya sarin ve buzdolabina koyun

Bu sekilde 1 saat bekletin

Buzluktan çikardiginiz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin

Parça hamurlari elinizle düzlestirip, yaglanmis küçük kek kaliplarinin içine yerlestirin

Üzerlerine yumurta beyazini sürün

Önceden isitilmis 200 dereceli firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin

Pisen tartöletleri firindan alin ve sogumaya birakin

Diger tarafta kremasi için ; labne peyniri, krema, tozseker ve limon kabugu rendesini iyice karistirin

Bu kremayi soguyan tartöletlerin üzerine sürün

Kremalarin üzerine ise bögürtlen ve ahududulari bölüstürerek dizin

Nane yapraklari ile süsleyip, servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla