Konu
:
Romlu Meyveli Dondurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Romlu Meyveli Dondurma Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Romlu Meyveli Dondurma Tarifi
Romlu Meyveli Dondurma
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 kg frambuaz
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı rom
yapılışı
Yumurta aklarını şekerle beraber bir kaba koyun
Yumuşak ve koyu bir kıvam elde edene kadar çırpın
Kısık ateşte sütü ısıtın ve kaynamaya başlarken ateşten alın
Sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin
Bu arada durmadan karıştırın
Daha sonra karışımı soğumaya bırakın
Frambuazı mutfak robotunda püre haline getirin
Krema, romu ve soğumuş olan yumurtalı kremayla karıştırın
Dondurmayı buzdolabına koyun
Yarım saatte bir dondurma kabını buzluktan çıkartıp, tahta kaşıkla karıştırarak tekrar buzdolabına koyun
6 saat sonra dondurmanız kıvama gelecektir
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul