Konu
:
Şaraplı Bamye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şaraplı Bamye Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şaraplı Bamye Tarifi
Şaraplı bamye
MALZEMELER
Yarım kilo taze bamye veya 100 gr
kuru bamye
Bir büyük baş kuru soğan
İki olgun domates
Az karabiber tohumu
Yarım bardak şarap
Yeteri kadar tuz ve su
Dört dil sarımsak
HAZIRLANIŞI
Soğan küp şeklinde kesilerek pembeleşinceye kadar iki kaşık yağda kızartılır
Üstüne küp şeklinde sarımsak atılır
Bir bardak şarap üstüne boşaltılır ve 5 dk kaynatılır
Bir çorba kaşığı acılı biber salçası ilave edilir
Daha önce temizlenmiş ve sirkeli suda bekletilmiş taze bamyeler (kuru bamye sıcak suda haslanir) sıkılmış bir limon ile beraber az su ve tuzla tencereye atılır
Pişirme süresi 20 dk
AFIYET OLSUN!
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul