Konu
:
Deniz Ürünleri Sosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünleri Sosu Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünleri Sosu Tarifi
Deniz Ürünleri Sosu
Kabul Deniz Ürünleri Sosu
Gereçler:
2 orta boy soğan
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
3,5 bardak süt
5 sap maydanoz
Tuz, karabiber, hindistancevizi rendesi
1 bardak çırpılmış süt kremi Kabuklar için:
125 gr tereyağı
1 orta boy havuç
1 küçük soğan
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber
8-10 tane karides veya böcek
Yapılışı:
1-Soğanları incecik kıyın, yağla birlikte ateş üzerinde biraz döndürün, un katıp 2 dakika daha karıştırın
2-Sütü azar azar ekleyin
Kıyılmış maydanoz ve baharatı koyup kısık ateşte karıştırarak pisirin
Besameli ince delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin
üzerini yağli kağıtla örtün
Kabuklular için tereyağ:
1-incecik doğranmış olan sebzelere 1 kaşık tereyağı, tuz ve karabiber katarak kısık ateşte pişirin
içine temizlenmiş karidesleri koyup ateşi yükseltin ve 1 yemek kaşığı sirke katın
Tekelerin kabukları kızarınca ateşi kısın ve üzeri örtülü olarak 8-10 dakika pişirin
2-Ateşten alıp soğumasını bekleyin, sonra da tekelerin kabuklarını çıkartın ve bir havanda iyice dövün
Dövülmüş kabuklara kalan tereyağını katın ve eriyene kadar ateşte bırakın
Gerkiyorsa biraz boyayla renklendirin
Süzgeçten geçirin
3-Yukarıda açıklanan besamel sosla çırpılmiış kremi karıştırın ve yumuşayıncaya dek ateşte ısıtın
Buna kabuklar için hazırladığınız tereyağını azar azar yedirerek katın
Sonra da ayıklanmış karideslerle karıştırın
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul