Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Galet Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Galet Tarifi



Patlıcan Galet MALZEMELER

2 adet iri patlıcan

tereyağ (ya da sıvı yağ)

175 gr krem peynir

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı süt

350 gr domates

2 yemek kaşığı galeta unu

kekik

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda otuz dakika bekletin, kağıt havlu ile iyice kurulayıp, büyük bir tavada her iki tarafı da hafif pembeleşinceye dek kızartın Patlıcanları, delikli bir kepçe ile tavadan çıkarıp, kağıt havlu üzerinde yağı süzülene dek bekletin Soğan, domates, maydanoz, tuz ve karabiberi aynı tavada beş-on dakika pişirin Patlıcanları üç eşit porsiyona bölüp, payreks bir kabın dibine ilk posiyonu koyun, domatesli malzemenin yarısını üzerine döşeyin, üstünü 2 yemek kaşığı sütle yumuşattığınız krem peynirle örtün Üzerine önce ikinci porsiyon patlıcanı, daha sonra üçüncü porsiyon patlıcanı koyup işlemi tekrarlayın Parmesan peyniri galeta unu ile karıştırıp üzerine serpin Küçük parçalara doğradığınız,bir yemek kaşığı tereyağı da yemeğin üzerine serpip orta hararetli fırında otuz dakika kadar pişirin


AFIYET OLSUN!

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla