Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Baklalı Enginar



Zeytinyağlı Baklalı Enginar


Karaciğer dostu enginar ve mevsimin en güzel sebzelerinde iç baklanın muhteşem buluşması: zeytinyağlı baklalı enginar tarifi
Zeytinyağlı Baklalı Enginar


Malzemeler,
4 adet soyulmuş enginar
500 gram iç bakla
1 adet soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı,
Enginarları yarım limon suyuyla ovun
Soğanı yemeklik doğrayın
Baklanın kabuklarını soyun
Yayvan bir tencereye enginar, soğan ve baklayı üst üste dizin
Kasede su, zeytinyağ, şeker, limon suyunu karıştırın
Karışımı tencereye dökün
Tencereni kapağını kapatıp 10 dakika yüksek ateşte pişirin
Ateşi azaltıp baklalar yumuşayınca kadar pişirin
Afiyet olsun
Not, Enginar pişerken su azabilir, gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz <div>

______________________________ ___


Alıntı Yaparak Cevapla