07-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lise Ortalama Hesaplama
Lise Ortalama Hesaplama Nasıl Yapılır
Lise Not Ortalaması Hesaplama
Ortalama nasıl hesaplanır ??
- Dersleri alt alt yazıp sıralayınız, karşılarına haftalık ders saatlerini yazınız
- Her dersin 5 üzerinden karneye düşen 1 ve 2 dönem notlarını toplayıp ve 2'ye bölerek yılsonu ortalamasını bulunuz
- Her ders için haftalık ders saati ile yılsonu ortalamalarını çarpıp o dersin size getirdiği krediyi hesaplayınız
-Sonra bu kredileri toplayıp ve sonucu haftalık ders saatine (rehberlik ders saatini düştükten sonra) bölünüz
Çıkan sonuç 0 00 ile 5 00 arasında bir sonuç çıkmalı
Eğer 2,50'nin üzerinde ise,
Dil ve Anlatım dersi dışında zayıf düşen derslerinizden ORTALAMA İLE GEÇERsiniz,
Şayet Dil ve Anlatım dersiniz de zayıf gelirse o dersten SORUMLU GEÇERsiniz
Örnek;
Ortalamanız 2,50'nin üzerinde ve Matematik, Türk Edebiyatı ile Dil ve Anlatım derslerinden başarısızsınız
Bu 3 dersten Matematik ve Türk Edebiyatı'ndan ORTALAMA İLE GEÇERsiniz, Dil ve Anlatım baraj dersin olduğu için bir üst sınıfa SORUMLU GEÇERsiniz  
Eğer 2,50'nin üzerinde değil ise,
9 Sınıflar için yılsonunda karneye Dil ve Anlatım dersi dahil en fazla 3 dersin zayıf gelmesi gerekir
4 ders ve üstünde karnede SINIF TEKRARI yazacaktır
3 ders ve altında zayıfınız gelirse, bu derslerden bir üst sınıfa SORUMLU GEÇERsiniz
Sorumlu derslerinizden de en az GEÇER not (2-iki) alana kadar başarılı sayılmazsınız
Bu notu alana kadar her yılın HAZİRAN ve ŞUBAT aylarında sınavlara girmeniz gerekir
yada aşağıdaki bağlantıya notlarınızı girerek durumunuza bakabilirsiniz
Not Ortalamanızı Hesaplamak İçin Tıklayınız
|
|
|