Konu
:
Neden Msi P35 Platinium Alinmaz
Yalnız Mesajı Göster
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
bugün bu konu hakkında 4
gündür internet aleminde ne kadar bilgi varsa topladım
en sonunda çıkardığım sonuç ellerinde MSI P35 PLATİNİUM olan arkadaş varsa ve sorunsuz kullandıklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar
sebeplerine gelince
Öncelikle msı p35 platinium 8600gt sonic e2160 ve şimdilik idare etsin dileğiyle veritech ddr2 sistemim elime cuma günü geçti ve aynı gün sitemi kurdum
Kurulum konusunda bir sıkıntı olmadı sitemin hiç bir şeyine ellemeden taze taze benchmark testide yaptım sorun yoktu
Sıcaklığın değişikliğini görmek istediğim için kart üzerinde jaklara hiç ellemeden frekansı 200 den 220ye çektim ram çarpanlarına hiç elimi sürmedim
sonuçta ne olacaktıkı ram ler kaldırmassa sistemi resetler ayarları default yapar başa dönerdim
sistem kitlendi Windows ekranı gelmedi
ayarları başa aldım resetledim görüntü yok
sistemin tamamını söküp resetledim yine aynı gri ekrana düşüyor
bir arkadaştan ddr2 667 ram buldum yine aynı marka bununla denedim yine açmadı yinr ddr2 667 kigston ramlerle denedim yok
Ram timinglerini değiştirmek için jakları 333 pozisyonuna getirdim ram timinglerini 5 5 5 15 olarak değiştirdim yine aynı
neyi denediysem olmadı
forumda yazan her şeyi denedim
Sonunda Sorunun ne olduğunu çözdüm
ICH9 KÖPRÜSÜ UÇMUŞ
Bilgisayarcı bir arkadaşım aynı anakarttan bir haftada bu hata yüzünden 3 tane gönderdim dedi
Eğer IDE harddisk ile denenirse sitem açılıyor
ICH9 da ya gerçek anlamıyla bir sorun var yada bu anakartta bu konu gerçekten büyük bir sorun
Anakartı paketledim aldığım Gigatek Firmasına yarın geri göndereceğim
Ayrıca Şu kendini resetleme olayıda gerçekten büyük bir problem ve çözümü yok
bu anakart değil 150 doları 50 doları bile haketmiyor sadece 2 güzel şeyi var soğutucu ve üzerindeki ledler bunlar için alacaksanız alın
eğer değiştirirlerse p35c ds3r alacağım yerine
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul