Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Çekme
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Çekme
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Çekme
Yöresel Yemek Tarifleri - çekme
ÇEKME
Malzemesi : 1 kg kuzu budu
2 bardak pirinç
3 kaşık yağ
Yarım kaşık salça
Yeterince tuz su
Maydanoz karabiber
Yapılışı : Önce pirinç yıkanır
Parmak dayanacak kadar tuzlu suda ıslatılır
Et dört parçaya bölünür sekiz bardak suda haşlanır
Biraz tuz konulur
Tekrar kaynatılır
Pişince sudan alınır
Bu parçalar üzerine bulamaç kıvamına getirilen salça sürülür
Elektrikli kapaklı ızgara üzerine konur
Her tarafı nar gibi kızartılır
Etlere salça sürmek suretiyle fırında da kızartılabilir
İki bardak pirinç dört bardak et suyu ile pirinç pilavı pişirilir
Üzerine kızartılmış yağ dökülür
Pilav demlendirilir
Büyükçe servis tabağına pilav düzenlice dökülür
Üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir
Servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul