Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Kayseri Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Kayseri Mantısı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Kayseri Mantısı
Yöresel yemek tarifleri - Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 55 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı su
İç malzeme için:
200 gr kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
Üzeri için:
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Toz kırmızı biber, tuz, nane
5 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yumurta, tuz ve bir fincan su ilave edin
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru 3 bezeye ayırın
Üzerlerini bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin
iç malzeme için soğanı soyup kıyın
Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın
* Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerine alın
1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1
5-2 santim büyüklüğünde kareler kesin
Kıymalı içten küçük parçalar koparıp hamurların ortalarına ekleyin
Dört köflesi üstte ortada birleflecek flekilde katlayın
Hazırladığınız mantıları un serpilmiş tepsiye dizin
* Sekiz bardak suyu tencereye alıp kaynatın
Kaynayan suyun içine mantıları ilave edin
Yapışmaması için arada karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin
Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin
Salça, tuz, nane ve kırmızıbiberi ekleyip kavurun
Sosu sulu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın
* Sarımsakları soyup ezin
Yoğurda ekleyip karıştırın
Sulu mantıları servis tabağına alın
Üzerine yoğurt ilave edip servis yapın
AKLINIZDA BULUNSUN:
MANTILARI DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK İSTERSENİZ FIRINDA 10 DAKİKA KADAR KIZARTIP SOĞUTTUKTAN SONRA BUZDOLABI POŞETLERİNE AKTARIN
BÖYLECE UZUN SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul