Yalnız Mesajı Göster

İspanakli Ekşili Köfte(Malatya)

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanakli Ekşili Köfte(Malatya)






ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE(Malatya)

Ispanaklı köfte Malatya yöresine ait enfes yemeklerden biridirZaten malatya’nın en çok köfteleri meşhurdurKayısı,ayva,kiraz gibi bir çok meyve ağacının yapraklarından köfteli sarmalar yapılıp yemeği pişirilmektedirHele o kiraz yaprağı köftesi yok mu,o kadar lezzetli olur ki tadına doyum olmazIspanaklı köfte bunlardan sadece biriZamanla diğer köfte çeşitlerini de paylaşırım inşaallah…
MALZEMELER (köfte için)
2 su bardağı köftelik bulgur(ince)
15 su bardağı su (ıslatmak için)
5 yemek kaşığı un
1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
15 tatlı kaşığı tuz

Yarım kgıspanak
1 çay bardağı siyah veya yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak
zeytinyağı
YAPILIŞI
  • Bulguru ılık suyla ıslatın
  • 1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp,1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun
  • bilye büyüklüğünde küçük köfteler yapın
  • bir tencereye soğanları ve yağı koyup hafif kavurun
  • salçasınıda ilave edin,erittikten sonra kâfi miktarda su ve tuz koyup kaynamaya bırakın
  • Kaynara çıktıktan sonra mercimekleri atıp iyice yumuşayana kadar pişirin
  • Daha sonra köfteleri ve ince doğranmış ıspanakları ilave edinEkşisinide katınKöfteler pişince yemeğiniz hazır

Alıntı Yaparak Cevapla