Konu
:
İspanakli Ekşili Köfte(Malatya)
Yalnız Mesajı Göster
İspanakli Ekşili Köfte(Malatya)
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanakli Ekşili Köfte(Malatya)
ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE(Malatya)
Ispanaklı köfte Malatya yöresine ait enfes yemeklerden biridir
Zaten malatya’nın en çok köfteleri meşhurdur
Kayısı,ayva,kiraz gibi bir çok meyve ağacının yapraklarından köfteli sarmalar yapılıp yemeği pişirilmektedir
Hele o kiraz yaprağı köftesi yok mu,o kadar lezzetli olur ki tadına doyum olmaz
Ispanaklı köfte bunlardan sadece biri
Zamanla diğer köfte çeşitlerini de paylaşırım inşaallah…
MALZEMELER
(köfte için)
2 su bardağı köftelik bulgur(ince)
1
5 su bardağı su (ıslatmak için)
5 yemek kaşığı un
1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
1
5 tatlı kaşığı tuz
—
Yarım kg
ıspanak
1 çay bardağı siyah veya yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak
zeytinyağı
YAPILIŞI
Bulguru ılık suyla ıslatın
1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp,1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun
bilye büyüklüğünde küçük köfteler yapın
bir tencereye soğanları ve yağı koyup hafif kavurun
salçasınıda ilave edin,erittikten sonra kâfi miktarda su ve tuz koyup kaynamaya bırakın
Kaynara çıktıktan sonra mercimekleri atıp iyice yumuşayana kadar pişirin
Daha sonra köfteleri ve ince doğranmış ıspanakları ilave edin
Ekşisinide katın
Köfteler pişince yemeğiniz hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul