Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval Helvası
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval Helvası
Yöresel yemek tarifleri - Karaçuval Helvası
Karaçuval Helvası
(Çorum)
1
5 su bardağı un
250 gr margarin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı leblebi tozu
1
Unu geniş bir tavaya alın
Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun
Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin
2
Pekmezle suyu karıştırın
Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin
Hızlıca karıştırın
Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın
3
Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın
Servis tabağına dizip soğumaya bırakın
Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul