Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval Helvası

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval Helvası






Yöresel yemek tarifleri - Karaçuval Helvası
Karaçuval Helvası


(Çorum)

15 su bardağı un

250 gr margarin

1 çay bardağı pekmez

1 çay bardağı su

1 çorba kaşığı leblebi tozu

1 Unu geniş bir tavaya alın Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin

2 Pekmezle suyu karıştırın Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin Hızlıca karıştırın Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın

3 Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın Servis tabağına dizip soğumaya bırakın Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla