Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı
ADANA USULÜ BULGUR PİLÂVI
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
2+1/2 bardak bulgur
3 baş iri soğan
iki domates
3/4 bardak tereyağı
1+1/2 bardak et suyu
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapımı: Tereyağını tencereye koymalı ve az kızdırmalı
Sonra buna ince ince doğranmış soğanlarla taşları ayıklanmış yıkanmış ve bir tülbent içinde sıkılarak suyu çıkarılmış bulgurları katmalı
Soğanlar hafif ölünceye kadar yani 25 dakika kadar orta ısıdaki bir ateşte kavrulmalı
Soğanlar ölünce tencereye küçük küçük doğranmış domatesleri karabiberi yeteri kadar tuzu (genel olarak 1 kaşık silme) sıcak et suyunu katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtmeli Bulgur suyunu çekinceye kadar orta ısıdaki bir ateşte 15 dakika kadar pişirilmeli
Bulgur pilâvı pişince yarım saat kadar çok hafif bir ateşte (mümkünse kıvılcımlı közde) demlendirmeli yarım saat sonunda şöyle bir karıştırdıktan sonra on dakika daha demlenmeye bırakmalı sonra tabağa koyup servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul