Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı






Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı
ADANA USULÜ BULGUR PİLÂVI


Kullanılacak malzeme (6 kişi için):

2+1/2 bardak bulgur

3 baş iri soğan

iki domates

3/4 bardak tereyağı

1+1/2 bardak et suyu

yeteri kadar tuz

1 çay kaşığı karabiber


Yapımı: Tereyağını tencereye koymalı ve az kızdırmalı Sonra buna ince ince doğranmış soğanlarla taşları ayıklanmış yıkanmış ve bir tülbent içinde sıkılarak suyu çıkarılmış bulgurları katmalı Soğanlar hafif ölünceye kadar yani 25 dakika kadar orta ısıdaki bir ateşte kavrulmalı

Soğanlar ölünce tencereye küçük küçük doğranmış domatesleri karabiberi yeteri kadar tuzu (genel olarak 1 kaşık silme) sıcak et suyunu katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtmeli Bulgur suyunu çekinceye kadar orta ısıdaki bir ateşte 15 dakika kadar pişirilmeli

Bulgur pilâvı pişince yarım saat kadar çok hafif bir ateşte (mümkünse kıvılcımlı közde) demlendirmeli yarım saat sonunda şöyle bir karıştırdıktan sonra on dakika daha demlenmeye bırakmalı sonra tabağa koyup servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla