Konu
:
Kayserili İçli Açma Ketesi...
Yalnız Mesajı Göster
Kayserili İçli Açma Ketesi...
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayserili İçli Açma Ketesi...
Kayserili içli açma ketesi
KAYSERİ İÇL AÇMA KETESİ
malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
kibrit kutusu büyüklüğünde maya
tuz
7 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
100 gr
margarintereyağ veya vita
2 su bardağı un
tuziri çekilmiş ceviz
margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulur
tuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur
YAĞLAMAK İÇİN:
250 gr
margarintereyağ veya vita
eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz
YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz
dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruz
ÜZERİNE 1 yumurta
sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz
diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor
geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor
ilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruz
buzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz
dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz
VEEE PİŞMİŞ HALİİ
Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul