Yalnız Mesajı Göster

Kayserili İçli Açma Ketesi...

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayserili İçli Açma Ketesi...






Kayserili içli açma ketesi
KAYSERİ İÇL AÇMA KETESİ
malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
kibrit kutusu büyüklüğünde maya
tuz
7 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
100 gr margarintereyağ veya vita
2 su bardağı un
tuziri çekilmiş ceviz
margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulurtuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur

YAĞLAMAK İÇİN:
250 gr margarintereyağ veya vita
eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz

YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruz

ÜZERİNE 1 yumurta



sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz



diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor


geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyorilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruzbuzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz






dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz








VEEE PİŞMİŞ HALİİ




Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin

Alıntı Yaparak Cevapla