07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bursa Yöresel Yemeği Özel Cantık Tarifi
Bursa yöresel yemeği özel cantık tarifi
Bursa yöresine özel
cantık tarifi

Malzemeler:- 1 Çay Bardağı Süt (Hamuru İçin)
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ (Hamuru İçin)
- Yeteri kadar Su (Hamuru İçin)
- Yeteri kadar Un (Hamuru İçin)
- Yeteri kadar Maya (Hamuru İçin)
- Yeteri kadar Tuz (Hamuru İçin)
- Yeteri kadar Toz Şeker (Hamuru İçin)
- Yeteri kadar Pulbiber (Harç İçin)
- Yeteri kadar Karabiber (Harç İçin)
- 350 Gram Kıyma (Harç İçin)
- 1 Adet Kuru Soğan (Harç İçin)
- 1 Adet Yumurta (kenarlarına sürmek İçin)
Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, su, un, maya tuz ve şekeri karıştırarak bir hamur yapın
Bir saat kadar bekletin
Kıyma, tuz karabiber, pul biber, soğanı karıştırarak harcı hazırlayın
Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak bir biçimde açın,
üzerine,soğanı rendeleyerek kıyma ile karıştırdığınız harcı ekleyin
Kenarlarına yumurta sarısı sürün, biraz da tepside bekletin
Fırında yarım saat pişirin Afiyet olsun
|
|
|