Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Mantısı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Mantısı
Yöresel yemek tarifleri - Adana Mantısı
Adana Mantısı
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar su
İçi için:
350 gr kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Pişirmek için:
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hamur malzemesi bir araya getirerek serte yakın hamur yapılır
Hamur yarım saat dinlendirilir
Bu arada iç malzeme hazırlanır
Kıyma yağsız olarak kavrulur üzerine rende soğan katılır 8-10 dakika birlikte piştikten sonra tuz ve karabiber katılır ateşten alınır
Hamur 2 parçaya ayrılır
Her parça oklavayla olabildiğince ince açılır
Kibrit kutusu gibi dikdörtgan parçalar kesilir
Yeteri kadar kıymalı iç konur rulo yapılır sonra gül börek gibi bükülür
Diğer hamur parçasına da aynı işlemler uygulanır kızgın yağda altın rengi kızartılır
Daha sonra mantılar tepsiye aktarılır
Üzerine tavuk suyu ve haşlanmış hohut konur
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir
Servis tabağına aktarılır
Üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra yalılmış tereyağlı pul biber gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul