Konu
:
Rize Kuymak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rize Kuymak Tarifi
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rize Kuymak Tarifi
Rize Kuymak tarifi
Elde ettiğim tecrübelere göre iyi bir kuymak yapmak için gerekenler:
mümkünse malzemelerin Karadeniz'den gelmiş olması
bol tereyağı (3-4 kişi için en az 125 gr
tereyağı)
su yerine süt
bol peynir
kişi başına bir çorba kaşığı mısır unu
topaklanmaması için mısır ununu tel çırpıcıyla karıştırmak
bakır tava
Peki ben nasıl yaptım? Tereyağını tavada erittim, mısır ununu tavaya alarak kokusu çıkana kadar çok iyi karıştırdım
Sütü, beşamel sosta olduğu gibi, yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ettim
Kıvam alınca kaşar peyniri içine ekledim
Bir iki kez karıştırıp pişmeye bıraktım
Tereyağı üste çıkınca altını kapayıp sıcak sıcak servise sundum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul