Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Kebabı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Kebabı






Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Kebabı
ADANA KEBABI

Malzemeler:

(500 gr) Kıyma 1 Ortaboy Soğan 4 Ortaboy Domates 1 Demet Maydanoz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı acı toz biber 1 çay kaşığı kimyon 8 adet uzun çarliston biber Istenilen miktarda pide ve yassi şiş lazim olacak

Yapılışı:

Kıymayı bir kaba koyun Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma toz acı biber pulbiber kimyon ve tuz ile beraber yoğrup 10 dakika dinlendirinIzgarayı önceden yakarak hazırlayınŞişleri yağladıktan sonra kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edinYikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun ızgaranın kenarlarına dizinBir yandanda pideleride kızartın Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla