Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması






Yöresel yemek tarifleri - Fetir Yağlaması
Fetir Yağlaması


MALZEMELER

6-8 adet kuru yufka

2 su bardağı süt

15 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı tereyağı


YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye süt şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın

Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de

denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin

Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip 20-25 dakika kadar

yufkaların sütü çekip kabarmasını bekleyin ve servise sunun

Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de

serpiştirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla