Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması
Yöresel yemek tarifleri - Fetir Yağlaması
Fetir Yağlaması
MALZEMELER
6-8 adet kuru yufka
2 su bardağı süt
15 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye süt şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın
Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de
denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin
Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip 20-25 dakika kadar
yufkaların sütü çekip kabarmasını bekleyin ve servise sunun
Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de
serpiştirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul