Konu
:
Yemek Tarifleri Tavuk Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri Tavuk Haşlama
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri Tavuk Haşlama
Yemek tarifleri Tavuk Haşlama
Tavuk
Haşlama
(4 Kişilik)
Malzemeler
2 Adet Havuç
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Soğan
Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yemeğin Tarifi
Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın
Bir hafta buzlukta bekletin
Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın
Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin
Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun
Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın
Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin
Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın
Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin
Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul